بیست نکته در مورد آماده سازی سالن پرورش مرغ گوشتی

بیست نکته در مورد آماده سازی سالن پرورش مرغ گوشتی

ضد عفونی کردن سالن پرورش مرغ گوشتی

انتشار آلودگی و در ادامه شیوع بیماری ها همواره از جمله دغدغه های مورد توجه صنعت مرغداری بوده است. خوشبختانه با استفاده از روشهای مدیریتی صحیح و نیز بکارگیری انواع محصولات شوینده و ضد عفونی کننده می توان از آلودگی میکروبی جلوگیری و آن ها را کنترل کرد.

هنگام انتخاب مواد ضد عفونی کننده ، این موارد را با دقت در نظر بگیرید:
• نوع سطحی که قصد ضدعفونی آن را دارید
• پاکیزگی سطح
• نوع میکروارگانیسم
• مقاومت و دوام سطوح در برابر ماده ضدعفونی کننده
• محدودیت زمانی پس از بکارگیری مواد ضدعفونی کننده
• بقایای احتمالی مواد ضدعفونی کننده

پاکسازی

۱) قبل از شروع پاکسازی و برای جلوگیری از هرگونه آلودگی مجدد تمامی کود باید از سالن خارج شود.
۲) همیشه اول پاکسازی بعد ضدعفونی.
۳) منظور از پاکسازی خارج کردن کامل مواد آلی و خشک توسط جارو ،کاردک ، قلم مو و … می‌باشد.
۴) بعد از خارج کردن کود و بستر، اگر مواد آلی به جایی چسبیده بود، باید آنها را برس زده و جدا نمود تا محل کاملا تمیز شود.
۵) برداشتن مواد چسبیده شده باعث می شود تا مواد ضدعفونی موثرتر عمل کنند.
۶) یک پاکسازی خوب تا ۹۰% اثر شستشوی اولیه را بهبود می بخشد.

شستشو و ضد عفونی 

۷) وسایل قابل حمل را به خارج از سالن منتقل کرده و پس از شستشو ضد عفونی کنید.

بعد از خشک شدن، آنها را در محلی بدور از آلودگی نگهداری کرده تا برای استفاده مجدد به سالن تمیز و ضدعفونی شده منتقل شوند.
۸) هرگز از آب با فشار زیاد، برای شستشوی اولیه سالن استفاده نکنید زیرا استفاده از آب با فشار زیاد، باعث تشکیل غبار آب آلوده می‌گردد.
۹) غبار آب آلوده به علت ریز بودن ذرات آن (قطر ۵ میکرون) با خارج کردن عوامل بیماری زا از درون سالن، بدون وزش باد تا یک کیلومتر و در صورت وزش باد تا ۳۰ کیلومتر اطراف خود را آلوده می‌کند.
۱۰) برخی مواد شوینده وجود دارند که علاوه بر شویندگی، ضد عفونی اولیه را نیز انجام می‌دهند. 

۱۱) توجه داشته باشید باقیماندن چربی ها و هرگونه باقیمانده مواد آلی می تواند سبب کم شدن اثر ضدعفونی گردد.
۱۲) استفاده از مواد شوینده ای حاوی دترجنت (با قابلیت کف کنندگی) در مراحل آماده سازی سالن، باعث بهتر شدن اثر شستشو و در ادامه ضدعفونی اولیه سالن می‌گردد.
۱۳) استفاده از افشانه‌های تولید کف برای شستشوی اولیه توصیه می گردد.
۱۴) کف حاصله می تواند به عمق آلودگی‌ها و درزهای دیوار و کف سالن نفوذ کرده و تأثیر شستشو را چندین برابر کند.
۱۵) تمام آب مخازن و سیستم آبخوری را تخلیه کرده و با آب تمیز بشویید.

سپس مخازن را با محلول های مناسب، و طبق توصیه کارخانه سازنده ضد عفونی نمایید.

 

خلاصه ویژگی های ترکیبات اصلی مواد ضد عفونی کننده

 

نوع ماده ضدعفونی کننده

موارد مصرف

ملاحضات

الکل ها

ظروف کوچک

تداوم اثر اندک ، خطر آتش سوزی ، گران قیمت

هالوژن ها

سیستم های نگهداری و توزیع آب ، حمام پا

خورنده ، تداوم اثر اندک ، در حضور ماده آلی بی اثر است

ترکیبات چهارتایی آمونیوم

تجهیزات جوجه کشی ، تجهیزات انتقال خوراک

فاقد خورندگی، غیر تحریک کننده ، تداوم اثر اندک ، موثر در حضور مواد آلی    

فنل ها

کاربرد عمومی

اندکی تحریک کننده ، تداوم اثر خوب ، موثر در حضور مواد

آلدهیدها

دستگاه جوجه کشی / تخم مرغ

بسیار سمی ، تداوم اثر جزئی ، اسپور کش ، قارچ کش

عوامل اکسید کننده

ظروف کوچک

تداوم اثر کم ، خورنده ، بی اثر در حضور مواد آلی

 

مراحل پایانی

۱۶) آب آلوده و باقی مانده مواد ضد عفونی را با جریان آب بشویید.

۱۷) تمام علفها و گیاهان هرز اطراف محوطه را خشک کرده و بسوزانید.
۱۸) نکته مهم و اساسی: اجازه دهید سالن پس از شستشو، بین ۱۲ تا ۴۸ ساعت خشک شود.

این امر به جذب بهتر ضدعفونی کمک کرده، ضمنا مانع تداخل احتمالی ماده شوینده با ماده ضدعفونی مورد استفاده می شود.

خشک شدن همچنین باعث کاهش تعداد میکرو ارگانیسم ها نیز می شود. 
۱۹) ضدعفونی به مجموعه ای از روش هایی گفته می شود که بصورت فیزیکی یا شیمیایی منجر به کاهش عوامل بیماری زا می‌گردد.
۲۰) فاکتورهای اساسی در انتخاب مواد ضدعفونی شامل ۱٫گستردگی اثر ۲٫ قدرت و سرعت اثر ۳٫ سلامتی می باشد.

https://t.me/zarin_javdaneh

انتشار

error: محتوا حفاظت شده است