مدیریت جوجه بر رفتار خوردن و آشامیدن و تحقق پروفایل وزن بدن

مدیریت جوجه

مدیریت جوجه بر رفتار خوردن و آشامیدن و تحقق پروفایل وزن بدن

مدیریت جوجه بر  رفتار خوردن و آشامیدن و تحقق پروفایل وزن بدن

هدف مدیریت جوجه

هدف، تحریک زود هنگام رفتار خوردن و آشامیدن است که منجر به تحقق پروفایل وزن بدن هدف با حداکثر یکنواختی و رفاه خوب است.

اصول

بعد از هچ، جوجه ­ها باید هر چه سریع­تر به فارم پرورش مرغ گوشتی منتقل شده و بلافاصله تغذیه شوند. آنها باید در محیط مناسب و با شرایط پرورش آغازین (Brooding) قرار گیرند تا همه احتیاجات تغذیه ­ای و فیزیولوژیکی آنها تامین شود. بدین ترتیب، رفتار خوردن و آشامیدن و دستگاه گوارش، اندام­ ها و اسکلت به سرعت توسعه می ­یابد که منجر به افزایش وزن بدنی در دوره­ی پرورش می­ شود.

 

مدیریت جوجه

مقدمه

طی ۱۰ روز اول زندگی، محیط جوجه از دستگاه جوجه­ کشی به سالن مرغداری تغییر کرده و در چگونگی دریافت غذا و منبع تامین آن نیز تغییرات عمده ­ای رخ می­دهد. در مراحل پایانی انکوباسیون و به محض خروج از تخم، جوجه­ ها همه مواد مغذی مورد نیاز خود را از کیسه زرده دریافت می­کنند. بلافاصله در فارم، جوجه­ ها منبع مواد مغذی لازم را از خوراک کرامبل بسیار ریز یا پلت ریز از دان­خوری ­های خودکار و روی کاغذ در بستر سالن دریافت می­ کنند.

محیط اولیه (دما، رطوبت نسبی، بستر، دسترسی به خوراک و آب) باید به سرعت و به راحتی این انتقال را فراهم کند به طوری که جوجه ­ها می­ توانند رفتار خوردن و آشامیدن سالمی را در خودشان ایجاد کنند.

مثال 

به عنوان مثال، در جوجه  تازه از تخم درآمده، بقایای کیسه­ زرده ذخیره ­ای از آنتی بادی­ ها و مواد مغذی را تا زمان در دسترس قرار گرفتن منبع خوراک برای جوجه فراهم می­ کند. در صورت دریافت سریع و به موقع غذا، رشد جوجه­ ها بلافاصله آغاز می­ شود و بقایای کیسه­ زرده به محض ورود خوراک به دستگاه گوارش موبیلیزه شده و به رشد جوجه کمک می ­کند.

در صورت فراهم نبودن غذا پس از هچ، جوجه برای تامین مواد مغذی به کیسه­ زرده متکی خواهد بود و رشد به تاخیر می ­افتد. گله ­هایی که برای ۱، ۲ و ۳ روز هنوز شروع به خوردن نکرده باشند گله ­های غیریکنواختی هستند و میانگین وزن گله هنگام کشتار به میزان قابل ملاحظه­ ای کاهش می­ یابد. سوء مدیریت در لحظات اولیه یا محیط، باعث کاهش عملکرد کنونی و پایانی پرنده می­ شود.

اگر کل گله، دوره انتقال از جوجه­ کشی به سالن مرغداری را به خوبی سپری کند و هیچ فاکتور محیطی یا تغذیه ­ای مانع رشد پرنده نشود، وزن بدن در ۷ روزگی حداقل ۴ برابر وزن بدن جوجه در یک روزگی خواهد بود.

کیفیت جوجه و عملکرد مرغ گوشتی

عملکرد نهایی مرغ گوشتی و سوددهی آن به میزان توجه به جزِییات دوره­ 

پرورش بستگی دارد که شامل مدیریت خوب گله­  مادر سالم، دقت در جوجه­ کشی و انتقال صحیح جوجه ­های باکیفیت و یکنواخت است.

کیفیت جوجه نتیجه ­ واکنش متقابل بین مدیریت گله­ مادر و مدیریت انکوباسیون است. جوجه باکیفیتی که به درستی مدیریت شود، عملکرد نهایی بهتری را خواهد داشت.

https://t.me/zarin_javdaneh/275

انتشار

error: محتوا حفاظت شده است