سالن، آماده ­سازی و چیدمان: بهترین نشانگر شرایط محیطی مناسب، مشاهده ­ی رفتار جوجه ­هاست.

آماده سازی سالن و چیدمان

سالن، آماده ­سازی و چیدمان: بهترین نشانگر شرایط محیطی مناسب، مشاهده ­ی رفتار جوجه ­هاست.

سالن آماده ­سازی و چیدمان: بهترین نشانگر شرایط محیطی مناسب، مشاهده ­ی رفتار جوجه ­هاست.

جوجه ­ها تا ۱۴-۱۲ روزگی نمی­ توانند دمای بدن خود را تنظیم کنند. داشتن دمای بدنی مطلوب مستلزم دمای محیطی مناسب است. در زمان جوجه­ ریزی، دمای کف به اندازه­ ی دمای هوا مهم است بنابراین گرم کردن سالن از قبل ضروری است.

سالن ­ها باید حداقل ۲۴ ساعت قبل از ورود جوجه­ ها گرم شوند. دما و رطوبت نسبی (RH) باید در محدوده ­ی پیشنهادی باشد تا محیط راحتی را برای جوجه­ ها بعد از ورودشان فراهم کند. گاهی لازم است سالن ­ها را برای مدت بیشتر از ۲۴ ساعت قبل از رسیدن جوجه ­ها گرم کنید تا سالن به خوبی گرم شود. دوره ­ی زمانی مورد نیاز برای گرم کردن سالن قبل از ورود جوجه ­ها روی مدت زمان بین جوجه­ ریزی و ناحیه ­ی جغرافیایی مشخص خواهد شد.

شرایط محیطی پیشنهادی هنگام جوجه­ ریزی عبارتند از:

  • دمای هوا: ۳۰ درجه ­ی سانتیگراد یا ۸۶ درجه ­ی فارنهایت (که در ارتفاع جوجه در نواحی قرارگیری آب و خوراک اندازه گیری می شود).
  • دمای بستر: ۳۰-۲۸ درجه ­ی سانتیگراد (۸۶-۸۲٫۶ درجه­ ی فارنهایت).
  • رطوبت نسبی: ۷۰-۶۰%.

دما و رطوبت نسبی باید به طور منظم بررسی شوند تا اطمینان حاصل شود که محیط در کل منطقه ­ی پرورش یکنواخت است اما بهترین نشانگر شرایط محیطی مناسب، مشاهده ­ی رفتار جوجه ­هاست.

قبل از رسیدن جوجه­ ها بستر باید به طور یکنواخت و با عمق ۵ تا ۱۰ سانتی­متر (۴-۲ اینچ) در سالن پراکنده شود. بستر غیریکنواخت می­ تواند دسترسی به خوراک و آب را محدود ساخته و ممکن است سبب از دست رفتن یکنواختی گله شود. چنان­چه هزینه­ ی حذف بستر مدنظر باشد هنگام مناسب بودن دمای بستر (۳۰-۲۴ درجه­ ی سانتیگراد یا ۸۶-۸۲٫۴ درجه­ ی فارنهایت) عمق بستر حداقل برابر با ۵ سانتیمتر (۲ اینچ) می ­تواند استفاده شود.

عمق بستر کمتر از ۵ سانتیمتر (۲اینچ) به دلیل عدم تامین عایق ­سازی مناسب در برابر کف سرد سالن توصیه نمی ­شود، همچنین این حالت سبب جذب ضعیف­تر رطوبت شده و منجر به افزایش تماس با کود می­شود. عمق ناکافی بستر همچنین بهم فشردگی کف سالن را افزایش می­دهد. در نواحی جغرافیایی با زمستان­ های سرد ابقای گرما در کف­های بتونی بسیار کم­تر است. در این شرایط عمق بستر برابر با ۱۰ سانتیمتر (۴ اینچ) در فراهم ­سازی میزان عایق­ سازی بیش­تر، موثر است حتی در نقاطی که دوره­ های طولانی ­تری برای از پیش گرم کردن سالن ­ها دارند.

آبخوری و دانخوری

آب تازه و تمیز باید در همه حال و در ارتفاع مناسب در دسترس پرنده­ ها باشد. خطوط نیپل باید به صورت هر ۱۲ قطعه پرنده برای هر آبخوری نیپل و آبخوری ­های زنگوله ­ای به صورت هر ۱۲ عدد آبخوری به ازاء هر ۱۰۰۰ قطعه جوجه نصب شوند. علاوه بر آن، هنگام جوجه­ ریزی ۱۰ آبخوری کمکی یا آبخوری­ های کوچک به ازاء هر ۱۰۰۰ قطعه جوجه باید در سالن وجود داشته باشد.

لاین­ های آبخوری باید بلافاصله و قبل از رسیدن جوجه ­ها از آب پر شوند و هرگونه حباب هوای موجود در خطوط باید از بین برود. چنانچه از خطوط نیپل استفاده شود این امر می­ تواند با ضربه زدن پیوسته و آهسته یا تکان دادن آنها انجام شود تا زمانی که قطره ­ای از آب بر روی آن بریزد. این فرآیند به جوجه­ ها برای یافتن سریع­تر آب بعد از جوجه ­ریزی در منطقه ­ی پرورش آغازین کمک خواهر کرد. در صورت استفاده از آبخوری­ های زنگوله ­ای، همه آبخوری­ های واقع در منطقه­ ی پرورش آغازین باید بررسی شوند تا از وجود آب اطمینان حاصل شود. به جوجه ­ها آب سرد داده نشود.

در آغاز، بافت خوراک باید به صورت کرامبل عاری از خاکه و یا پلت ریز بر روی بشقاب ­ها (۱ دانخوری بشقابی به ازاء هر ۱۰۰ قطعه جوجه) و یا بر روی کاغذ (که حداقل ۸۰% از مساحت منطقه ­ی پرورش آغازین را اشغال کند). هنگام جوجه ­ریزی جوجه ­ها باید مستقیماً بر روی سفره غذا قرار داده شوند به طوری که خوراک بلافاصله در دسترس باشد. چنانچه سفره غذا به طور طبیعی به تکه ­های کوچک خرد نشود باید از ۳ روزگی به بعد از سالن خارج گردد.

سیستم­ های دانخوری و آبخوری خودکار باید در نزدیکی سفره غذا قرار گیرد.

روشنایی 

برای ۷ روز اول، ۲۳ ساعت روشنایی با شدت نور برابر ۴۰-۳۰ لوکس (۴-۳ فوت کندل) و یک ساعت تاریکی (شدت نور کمتر از ۴/۰ لوکس یا ۰۴/۰ فوت کندل) برای جوجه ­ها باید فراهم باشد تا به جوجه­ ها در سازگار شدن به محیط جدید کمک کند و مصرف خوراک و آب را در آنها تشویق کند.

اگر پرورش جوجه ­های مخلوط از گله­ های مادر مختلف اجتناب ناپذیر باشد جوجه­ های حاصله از مادرهای مختلف باید در نواحی جداگانه در داخل سالن پرورش یابند. جوجه­ های حاصل از گله­ ی مادر جوان کم­تر از ۳۰ هفته با جوجه­ های تامین شده از گله­ ی مادر مسن بیش­تر از ۵۰ هفته نیاز دارند که دمای آغازین پرورش آنها ۱ درجه ­ی سانتیگراد یه ۲ درجه­ ی فارنهایت گرم­تر از پروفایل دمایی ارائه شده در جدول ۲ باشد.

طی پرورش آغازین، در صورت استفاده از حصارهای پرورشی برای کنترل حرکت جوجه ­ها، مساحت محاط شده توسط حصار پرورشی باید به تدریج از ۳ روزگی به بعد افزایش یابد و حصارها در ۷-۵ روزگی باید به طور کامل برداشته شوند.

https://zarinjavdaneh.ir/category/پرورش/

https://t.me/zarin_javdaneh

انتشار

error: محتوا حفاظت شده است